ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσωπο της χρονιάς στο περιοδικό Time

Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσωπο της χρονιάς στο περιοδικό Time
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo / Efrem Lukatsky

Το περιοδικό Time κατέληξε τελικώς πως το π΄ροσωπο της χρονιάς που τελειώνεικαι μπαίνει παραδοσιακά στο τελευταίο εξώφυλλο του έτους είναι ο ΟυκρανόςΠρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το περιοδικό Time σε ένα εκτενές αφιέρωμα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι φιλοξενεί μία συνέντευξη που δόθηκε λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση της Χερσωνας από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μιλά στο περιοδικό από την απελευθερωμένη Χερσώνα, αποκαλύπτοντας πως έβαλε σε πολύ μεγάλο κόπο αλλά και κίνδυνο τους ανθρώπους της προσωπικής του ασφάλειας, αποφασίζοντας λίγες μόνο ώρες μετά την απελευθέρωση της πόλης να βρεθεί προσωπικά στο σημείο.

Ο Ζελένσκι σημειώνει πως ήταν λίγο απερίσκεπτο από την πλευρά του να αγνοήσει τις συστάσεις τόσο του στρατιωτικού όσο και του πολιτικού του επιτελείου καθώς όπως σημείωσε «δεν είναι η δική μου ασφάλεια το ζήτημα αλλά οι ζωές των Ουκρανών που μετράνε».

Το εξώφυλλο του περιοδικού Time, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως πρόσωπο της χρονιάςTime Magazine

Σύμφωνα με το Time κατά την πορεία του Ζελένσκι από το Κίεβο προς την Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν γέφυρα από την οποία ήταν προγραμματισμένο να περάσει ο Ουκρανός ηγέτης και υπήρξαν και πυρά κατά της πομπής του από μεμονωμένες μονάδες των αποσχιστών που υποχωρούσαν προς τα ανατολικά του Δνείπερου.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Ουκρανός Πρόεδρος υπάρχει αναλυτική αναφορά για την πορεία του από το 2019 και την υποκριτική μέχρι την σύγκρουση με την Ρωσία, στην οποία ο δημοσιογράφος Simon Shuster βλέπει έναν άνθρωπο του καθήκοντος και έναν ηγέτη υπό διαμόρφωση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στο εξώφυλλο που τιμά τον Ουκρανό Πρόεδρο για τις προσπάθειες και τον αγώνα για την χώρα του ο ίδιος ο Ζελένσκι ζήτησε να υπάρχουν πρόσωπα του Ουκρανικού αγώνα αλλά και τα χρώματα της Ουκρανίας καθώς όπως σημείωσε από το βαγόνι του τρένου που τον μετεφερε από τον Χερσώνα στο Κίεβο η νίκη θα είναι των Ουρανών και το αίμα που χύνεται για μία ελεύθερη χώρα δικό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ