ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία - Στόλτενμπεργκ: Προεξοφλεί μείζονα επίθεση της Ρωσίας την άνοιξη

Πόλεμος Ουκρανία - Στόλτενμπεργκ: Προεξοφλεί μείζονα επίθεση της Ρωσίας την άνοιξη
Ο κ. Στόλτενμπεργκ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για την πορεία του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, προεξόφλησε χθες, Τετάρτη (7/12) ότι η Ρωσία θα αρχίσει νέες ευρείας κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις την άνοιξη.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι η Ρωσία προσπαθεί κατά κάποιον τρόπο να ‘παγώσει’ αυτόν τον πόλεμο, τουλάχιστον για βραχεία χρονική περίοδο, ώστε να μπορέσει να ανασυνταχθεί, να κάνει επισκευές, να ανανήψει — και κατόπιν να προσπαθήσει να εξαπολύσει μεγαλύτερη επίθεση την άνοιξη», δήλωσε ο Νορβηγός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα Financial Times χθες Τετάρτη.

Οι προϋποθέσεις για ειρηνευτική διευθέτηση «δεν υφίστανται στην παρούσα φάση» και η Ρωσία δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι επιδιώκει λήξη της σύγκρουσης, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

Επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία.

«Όσο περισσότερο επιθυμούμε μια ειρηνική λύση, τόσο πιο επείγον είναι να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας για πολλοστή φορά τη σημασία της συνεχιζόμενης υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για την πορεία του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ίδιος έχει ήδη υπογραμμίσει πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χρησιμοποιεί τον χειμώνα ως όπλο κατά της Ουκρανίας, βομβαρδίζοντας αδιάκοπα ενεργειακές υποδομές ανά τη χώρα με συνέπεια εκατομμύρια άνθρωποι να στερούνται θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος ή νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ