ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Επιστρέφει στις ΗΠΑ η Μπρίτνει Γκράινερ

Λευκός Οίκος: Επιστρέφει στις ΗΠΑ η Μπρίτνει Γκράινερ
Για τον επαναπατρισμό της Γκράινερ οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν σε ανταλλαγή με τους Ρώσους δίνοντας πίσω στην Μόσχα έναν διαβόητο έμπορο όπλων τον Βίκτωρ Μπουτ AP/Charlie Neibergall

Η Αμερικανίδα αθλήτρια επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Λευκός Οίκος.

Για τον επαναπατρισμό της Γκράινερ οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν σε ανταλλαγή με τους Ρώσους δίνοντας πίσω στην Μόσχα έναν διαβόητο έμπορο όπλων τον Βίκτωρ Μπουτ.

Σύμφωνα με ρωσικά και αμερικανικά μέσα η ανταλλαγή έγινε στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι και ο αμερικανός πρόεδρος είχε αναλάβει προσωπικά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Από τον λογαριασμό του ο Τζό Μπάιντεν έδωσε στην δημοσιότητα δύο φωτογραφίες με τον ίδιο, την αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις, αλλά και την σύζυγο της αθλήτριας να μιλούν μαζί της τηλεφωνικά μετά την ανταλλαγή.

Αργότερα μέσα στην ημέρα ο Τζο Μπάιντεν θα τοποθετηθεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη με τα αμερικανικά μέσα να αναφέρουν πως υπήρξαν έντονες διεργασίες όλη την περασμένη εβδομάδα για την συγκεκριμένη ανταλλαγή.

Η Γκράινερ είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου γιατί στις αποσκευές της βρέθηκε έλαιο κάνναβης ενώ ο Μπουτ είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές το 2012 στην Ταϊλάνδη και είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης για λαθρεμπόριο όπλων και υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων. Το RIA Novosti αναφέρει πως ο Ρώσος έμπορος όπλων έχει ήδη επαναπατριστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ