ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Ξέσπασε σε δάκρυα ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας για την Ουκρανία

Βατικανό: Ξέσπασε σε δάκρυα ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας για την Ουκρανία
Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία κάνει ο πάπας Φραγκίσκος (AP Foto/Cliff Owen)

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξέσπασε σε δάκρυα μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας τελετής το απόγευμα της Πέμπτης (8/12) στο κέντρο της Ρώμης

Με αφορμή την παραδοσιακή τελετή για τον εορτασμό της Άμωμης Σύλληψης, ο Ποντίφικας πήγε το απόγευμα στην Πιάτσα ντι Σπάνια, στην πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.

«Ω Αγνή Παρθένα, ήθελα σήμερα να σου μεταφέρω τις ευχαριστίες του ουκρανικού λαού…» άρχισε να διαβάζει, όρθιος, τον λόγο του, αλλά σταμάτησε, εμφανώς συγκινημένος. Καθώς το σώμα του συγκλονιζόταν από τους λυγμούς, με δάκρυα στα μάτια, ο πάπας παρέμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα, μέχρι που το πλήθος άρχισε να τον χειροκροτεί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξανάπιασε τότε το νήμα της ομιλίας, στηριζόμενος στο μπράτσο της πολυθρόνας του, αλλά παραμένοντας όρθιος: «… του ουκρανικού λαού για την ειρήνη που ζητάμε από τον Κύριο εδώ και κάποιον καιρό».

«Πρέπει επίσης να σου μεταφέρω την ικεσία των παιδιών, των ηλικιωμένων, των πατέρων και των μητέρων, των νέων αυτής της μαρτυρικής γης που υποφέρει τόσο πολύ», συνέχισε, με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση.

Ο Πάπας δεν έχει σταματήσει τις εκκλήσεις για ειρήνη στην Ουκρανία, ο οποίος παρακάλεσε για λήξη του πολέμου από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου όταν δηλαδή η Ρωσία εισέβαλε στο ουκρανικό έδαφος.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου στο αμερικανικό χριστιανικό περιοδικό America, αναφέρθηκε στη «βαρβαρότητα» που βιώνει η Ουκρανία λόγω του πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ