ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος - Αναστασιάδης: Ακραίες συμπεριφορές δεν συμβάλλουν στην ενότητά μας

Κύπρος - Αναστασιάδης: Ακραίες συμπεριφορές δεν συμβάλλουν στην ενότητά μας
Ο Νικός Αναστασιάδης με αφορμή την ένταση στη Βουλή, ανέφερε ότι ακραίες συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται, ούτε συμβάλλουν στην ενότητα και ομοψυχία που επιβάλλεται να επικρατεί σε μια υπό κατοχή χώρα INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Για ακραίες συμπεριφορές έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την ένταση που προκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (8/12) έξω από τη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγραψε τα εξής στο Twitter:

«Από την Ισπανία που βρίσκομαι για τη Σύνοδο των EUMED9 καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει ότι ανάλογες ακραίες συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται, ούτε συμβάλλουν στην ενότητα και ομοψυχία που επιβάλλεται να επικρατεί σε μια υπό κατοχή χώρα.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (8/12) έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, στο οποίο έφτασαν περίπου 300 διαμαρτυρόμενοι.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ψήφισμα σχετικά με τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα.

Με το ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, το οποίο υπερψήφισε η Βουλή την περασμένη Παρασκευή, για τη Δημοκρατική Αντίσταση με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, Ημέρα Μνήμης των Μαχητών της Αντίστασης, η Πολιτεία καλείται να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα, «τον οποίο η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα».

Περίπου 300 διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο σημείο με το σύνθημα «Ζει και μας καθοδηγεί, Γεώργιος Γρίβας Διγενής».

Η ένταση επεκτάθηκε στα γραφεία του κόμματος της ΕΔΕΚ, όπου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2023, αποχώρησε από την συνεδρίαση, ενώ λίγη ώρα αργότερα έκανε λόγο για προμελετημένη και προσχεδιασμένη τραμπουκική ενέργεια.

Ομαδική ήταν η καταδίκη των γεγονότων από το σύνολο της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ