Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας και Γαλλίας με αφορμή το μεταναστευτικό
Το μεταναστευτικό προκαλεί νέα ένταση ανάμεσα στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η συγκεκριμένη διαφορά αφορά τα πλοία των ΜΚΟ και το αν πρέπει να κατευθύνονται, κυρίως, προς ιταλικά λιμάνια.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, «από το Ελιζέ υπογραμμίζεται ότι στην αυριανή σύνοδο του ΜΕD-9 στο Αλικάντε, δεν προβλέπεται κάποια διμερής συνάντηση Μελόνι-Μακρόν» και ότι «η Μελόνι ψάχνει ακόμη ημερομηνία για να επισκεφθεί το Παρίσι».
Παράλληλα, πηγές της ιταλικής κυβέρνησης ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι «δεν προκύπτει πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να επισκεφθεί το Παρίσι» και ότι «στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι δεν απευθύνθηκε σχετική πρόσκληση, από την στιγμή που όλοι θεωρούμε πως τέτοιου είδους προσκλήσεις δεν γίνονται μέσω του Τύπου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
SPONSORED
Φήμες για τον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ πυροδοτούν φρενίτιδα στους φαν της
08:57
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Χαμηλές ταχύτητες στο κέντρο - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
08:49
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας συγκαλεί ο Νετανιάχου
08:37
Μπαρούτι στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε και πετροχημικό εργοστάσιο στο Ιράν - Live οι εξελίξεις
08:32