Ένταση στις σχέσεις Ιταλίας και Γαλλίας με αφορμή το μεταναστευτικό
Το μεταναστευτικό προκαλεί νέα ένταση ανάμεσα στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η συγκεκριμένη διαφορά αφορά τα πλοία των ΜΚΟ και το αν πρέπει να κατευθύνονται, κυρίως, προς ιταλικά λιμάνια.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, «από το Ελιζέ υπογραμμίζεται ότι στην αυριανή σύνοδο του ΜΕD-9 στο Αλικάντε, δεν προβλέπεται κάποια διμερής συνάντηση Μελόνι-Μακρόν» και ότι «η Μελόνι ψάχνει ακόμη ημερομηνία για να επισκεφθεί το Παρίσι».
Παράλληλα, πηγές της ιταλικής κυβέρνησης ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι «δεν προκύπτει πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να επισκεφθεί το Παρίσι» και ότι «στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι δεν απευθύνθηκε σχετική πρόσκληση, από την στιγμή που όλοι θεωρούμε πως τέτοιου είδους προσκλήσεις δεν γίνονται μέσω του Τύπου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα εκδιδει NAVTEX για την άσκηση EUNOMIA νοτια του Καστελόριζου
13:34
Μπίλι Τζόελ: Αβέβαιο αν θα επιστρέψει στη σκηνή – Δεν επιτρέπεται να οδηγεί
13:30
Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού έδωσαν τη «σκυτάλη» στους Ευρωπαϊκούς της Αθήνας
13:27
Πέθανε ο «Καπετάνιος» Γιώργος Βαρδινογιάννης σε ηλικία 90 ετών
13:24