ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Στο Κατάρ για τον ημιτελικό ο Μακρόν

Μουντιάλ 2022: Στο Κατάρ για τον ημιτελικό ο Μακρόν
(Christophe Simon, Pool via AP)

Το «παρών» στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου θα δώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν την Τετάρτη, όπως επιβεβαίωσε την Κυριακή (11/12) η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Οντέα- Καστέρα.

«Θα επιστρέψω με τον πρόεδρο την Τετάρτη, ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες του ταξιδιού, έδωσε αυτήν την υπόσχεση και θα την τηρήσει, θα την τηρήσει με χαρά», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo, η οποία παρακολούθησε χθες, Σάββατο, τη νίκη με 2-1 της Γαλλίας επί της Αγγλίας στον προημιτελικό της διοργάνωσης.

Νίκη της Γαλλίας επί της Αγγλίας

Μετά από ένα τεράστιο ευρωπαϊκό ντέρμπι που είχε τρία γκολ, μεγάλες φάσεις και απίστευτες μάχες, η Γαλλία υπέταξε με 2-1 την Αγγλία και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, όπου και θα βρει το Μαρόκο ως αντίπαλο.

Με γκολ του Τσουαμενί, Ζιρού η Γαλλία υπέταξε 2-1 την Αγγλία και θα παίξει ημιτελικό με το Μαρόκο. Ευστόχησε για 1-1 σε πέναλτι ο Κέιν, αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-2!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάταξη 4-3-3 και οι μονομαχίες ήταν αρκετές στη μεσαία γραμμή. Η Γαλλία απείλησε πρώτη στο 11’ όταν σε σέντρα του Ντεμπελέ, κεφαλιά του Ζιρού κατέληξε στα χέρια του Πίκφορντ. Στο 17’, όμως, οι «τρικολόρ» άνοιξαν το σκορ. Η Γαλλία κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Γκριεζμάν έστρωσε στον Τσουαμενί, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 25 μέτρα πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπέλιγχαμ και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ για το 0-1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ