ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Χτύπημα» στο στρατηγείο της ρωσικής Wagner στο Λουχάνσκ

Ουκρανία: «Χτύπημα» στο στρατηγείο της ρωσικής Wagner στο Λουχάνσκ
Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει εάν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπήρξε το κέντρο επιχειρήσεων της ομάδας Wagner AP Photo/Bernat Armangue, File

Σε ένα σημαντικό «χτύπημα» στο στρατηγείο της ρωσικής ομάδας «Wagner» στο Λουχάνσκ, φέρονται να προχώρησαν οι ουκρανικές δυνάμεις, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης, Σέρχι Χαϊντάι

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν μεγάλες ρωσικές απώλειες μέσα το αρχηγείο των μισθοφόρων Wagner στα ανατολικά της Ουκρανίας και πιο συγκεκριμένα σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Καντίβκα

Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την πληροφορία που μετέδωσε ο κυβερνήτης της πόλης σχετικά με το εάν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπήρξε το κέντρο επιχειρήσεων της ομάδας Wagner που αποτελούν κρατικούς μισθοφόρους που ενεργούν προς τα συμφέροντα του Κρεμλίνου.

Το χτύπημα στο ξενοδοχείο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που μαίνονται επίσης στα νότια της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ουκρανικό χτύπημα και στη Μελιτόπολη

Στο μεταξύ, οι φιλορωσικές αρχές ανέφεραν πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από πυραυλική επίθεση στη Μελιτόπολη, ενώ ο εξόριστος δήμαρχος Ιβάν Φεντόροφ υποστήριξε ότι δεκάδες «εισβολείς» βρήκαν τον θάνατο.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει τις συγκεκριμένες αναφορές.

«Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν δύο πυραύλους, αλλά τέσσερις πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους», δήλωσε στο Telegram ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι, ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης του κατεχόμενου τμήματος της περιφέρειας Ζαπορίζια. Ανέφερε ότι πύραυλοι HIMARS έπληξαν χώρο εστίασης όπου υπήρχαν αρκετοί που δειπνούσαν.

Ένας άλλος αξιωματούχος της φιλορωσικής διοίκησης, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, δημοσίευσε βίντεο με ένα κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, υποστηρίζοντας πως είναι από την ουκρανική επίθεση στη Μελιτόπολη.

Ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ ανέφερε στο Telegram πως χτυπήθηκε μια εκκλησία την οποία οι Ρώσοι είχαν μετατρέψει σε χώρο συγκέντρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ