ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση τέσσερα παιδιά που έπεσαν μέσα σε παγωμένη λίμνη

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση τέσσερα παιδιά που έπεσαν μέσα σε παγωμένη λίμνη
Τα παιδιά ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά της λίμνης από τα σωστικά συνεργεία Pixabay

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τέσσερα παιδιά που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή αφού έπεσαν, χθες, Κυριακή, μέσα σε παγωμένη λίμνη στη δυτική Αγγλία, ανακοίνωσαν οι βρετανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα παιδιά ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά της λίμνης από τα σωστικά συνεργεία, τα οποία ειδοποιήθηκαν χθες μετά το μεσημέρι στην Σόλιχαλ, πόλη στο νοτιοανατολικό Μπέρμινγχαμ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν πάνω στον πάγο παγωμένης λίμνης και έπεσαν μέσα στο νερό.

«Τα παιδιά ανασύρθηκαν από το νερό και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες ανάνηψης από τους πυροσβέστες και τους διασώστες των ασθενοφόρων», σημείωσε ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρίτσαρντ Στάντον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ.

«Δυστυχώς τα παιδιά είχαν υποστεί μέσα στο νερό καρδιακή ανακοπή και συνδέθηκαν με προηγμένα συστήματα διατήρησης στη ζωή κατά την διακομιδή τους στο νοσοκομείο», σημείωσε ο Κάμερον Μακβίτι της τοπικής υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Σε «κρίσιμη κατάσταση», μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία του Μπέρμινγχαμ, πρόσθεσε.

Το φύλο και η ηλικία τους δεν έχουν διευκρινιστεί ούτε το χρονικό διάστημα που έμειναν μέσα στο παγωμένο νερό προτού ανασυρθούν από τη λίμνη.

Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι, όταν έφτασε στο σημείο, ενημερώθηκε πως «έως και έξι άνθρωποι» είχαν πέσει μέσα στα παγωμένα νερά.

«Ως εκ τούτου αφού διασώσαμε τα τέσσερα παιδιά συνεχίσαμε τις έρευνες για να επαληθεύσουμε αν ήταν κι άλλοι άνθρωποι μέσα στο νερό», διευκρίνισε ο Στάντον. Ομάδα διασωστών θα συνέχιζε τις έρευνες στη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο «λόγω της θερμοκρασίας του νερού, της ηλικίας αυτών που έπεσαν στο νερό και του χρόνου που πέρασαν μέσα (στη λίμνη), πλέον δεν πρόκειται για επιχείρηση διάσωσης», αλλά μάλλον περισυλλογής νεκρών που ενδέχεται να υπάρχουν, σημείωσε.

Αστυνομικός που είχε σταλεί στο σημείο διακομίσθηκε επίσης στο νοσοκομείο με ελαφρά υποθερμία, πρόσθεσε επίσης ο Στάντον κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει από την Παρασκευή κύμα ψύχους, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σχεδόν παντού στη χώρα και σημαντικές χιονοπτώσεις κατά τόπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ