ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Αστυνομικοί εισέβαλαν σε γκαλερί για να συλλάβουν...έργο τέχνης

Λονδίνο: Αστυνομικοί εισέβαλαν σε γκαλερί για να συλλάβουν...έργο τέχνης
Το «άτομο» αποδείχθηκε ότι ήταν η «Kristina», ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε φέτος ο καλλιτέχνης Mark Jenkins AP/Kirsty Wigglesworth

Το είδαμε και αυτό να συμβαίνει στο Λονδίνο. Αστυνομικοί εισέβαλαν σε γκαλερί προκειμένου να σώσουν μια γυναίκα που «που δεν είχε τις αισθήσεις της», πλήν όμως, μόλις μπήκαν, συνειδητοποιήσαν ότι πρόκειται για έργο τέχνης.

H αναίσθητη... «Kristina»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Artnet, αστυνομικοί έσπευσαν στο Laz Emporium στις 25 Νοεμβρίου αφού ένα άτομο τηλεφώνησε και είπε ότι κάποιος που βρισκόταν μέσα φαινόταν να χρειάζεται επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Όμως το «άτομο» αποδείχθηκε ότι ήταν η «Kristina», ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε φέτος ο καλλιτέχνης Mark Jenkins και απεικονίζει μια γυναίκα που κάθεται σε μια καρέκλα λιπόθυμη με το κεφάλι της πάνω σε ένα γραφείο. Το έργο είχε παραγγελθεί από τον ιδιοκτήτη της γκαλερί και πρώην ατζέντη του Banksy, Steve Lazarides.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην κλειστή γκαλερί βγάζοντας την πόρτα από τους μεντεσέδες της μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν ότι βρίσκονταν εκεί για να σώσουν ένα έργο τέχνης, αφήνοντας τους υπαλλήλους με το στόμα ανοιχτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ