ΚΟΣΜΟΣ

Ταγιάνι: Λίγα σάπια μήλα δεν μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ταγιάνι: Λίγα σάπια μήλα δεν μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έπρεπε αντιθέτως να έχει περισσότερη εξουσία» σημείωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι AP/Virginia Mayo

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, αναφέρθηκε και την Τρίτη στην έρευνα της εισαγγελίας των Βρυξελλών για διαφθορά μελών και πρώην μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο αναλυτικά, από την Σύνοδο για την Ουκρανία, που διεξάγεται στο Παρίσι, δήλωσε.

«Λίγα σάπια μήλα δεν μπορούν να καταστρέψουν ούτε να πλήξουν την εικόνα που έχτισε, επί σειρά δεκαετιών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα έπρεπε αντιθέτως να έχει περισσότερη εξουσία, αρχίζοντας από τη δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

«Καλά κάνει η πρόεδρος Μετσόλα, που υπερασπίζεται την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δηλώνει ότι είναι στην διάθεση των εισαγγελέων και θα ευνοήσει την διαφάνεια. Υπάρχουν κανόνες που αφορούν τα λόμπι και πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού.

Δεν καταδικάζω κανέναν πριν από την δίκη, αλλά όταν κάποια άτομα πιάνονται επ' αυτοφώρω, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι είναι εντελώς αθώα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ