ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση και «γαλλικά» σε συνέντευξη Τύπου του Τραμπ

Ένταση και «γαλλικά» σε συνέντευξη Τύπου του Τραμπ
Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπο στον Πύργο Τραμπ (Trump Tower) στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2016 REUTERS/Lucas Jackson

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), όταν δημοσιογράφοι του υπέβαλαν ερωτήσεις για τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ, με τον μεγιστάνα να ξεσπά, αποκαλώντας «λεχρίτη» γνωστό δημοσιογράφο αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε καλέσει δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ (Trump Tower) στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να τους ανακοινώσει τον κατάλογο των οργανώσεων αρωγής βετεράνων του αμερικανικού στρατού που έλαβαν δωρεές από εκείνον.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο ίδιος είχε υποσχεθεί ότι θα συγκεντρώσει το ποσό των 6 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να τα προσφέρει σε παρόμοιες φιλανθρωπικές οργανώσεις, ωστόσο είχε αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα ακριβή ποσά των δωρεών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αμερικανικών ΜΜΕ.

Αφού κατήγγειλε την «ανεντιμότητα» των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του –όπως άλλωστε το κάνει σε κάθε συγκέντρωσή του εδώ και μήνες– ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε τα βέλη του εναντίον του ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου ABC Τομ Λάμας (Tom Llamas).

«Είστε λεχρίτης (σ.σ. sleaze) καθώς δεν γνωρίζετε τα γεγονότα», του είπε.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προσάπτει στα μέσα ενημέρωσης ότι τον κατηγορούν ότι δεν έχει συγκεντρώσει τα χρήματα που είχε υποσχεθεί. Στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης, ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε 5,6 εκατ. δολάρια, λιγότερα από το ποσό των 6 εκατ. δολαρίων που υποσχέθηκε.

«Πιστεύετε ότι θα αλλάξω; Δεν θα αλλάξω», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδόθηκε σε σφοδρές αψιμαχίες με πολλούς δημοσιογράφους στα σαράνα λεπτά που διήρκησε η συνέντευξη τύπου.

Όταν δε ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο Τραμπ με την ιδιότητα του προέδρου θα συνεχίσει να επιτίθεται στον Τύπο από τον Λευκό Οίκο, εκείνος απάντησε «έτσι θα είναι», συμπληρώνοντας «αν ο Τύπος γράφει ψευδή δημοσιεύματα».

«Θα συνεχίσω να επιτίθεμαι στον Τύπο. Θεωρώ ότι ο πολιτικός Τύπος είναι απίστευτα ανέντιμος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ