ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha - Έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της

Ταϊλάνδη: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha - Έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της
Έχασε τις αισθήσεις της ενώ εκπαίδευε το σκύλο της AP Photo/ Wason Wanichakorn

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε χωρίς της αισθήσεις της σε τοπικό νοσοκομείο επαρχίας της Ταϊλάνδης, η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha. Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση του το παλάτι, υπέστη καρδιακή προσβολή. Η κατάσταση της, είναι πλέον σταθερή, εφόσον έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Πιο συγκεκριμένα, το παλάτι ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/12), πως η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν στη βορειοανατολική επαρχία Nakhon Ratchasima, την Τετάρτη 14/12, όπως μεταδίδει το CNNi.

Από εκεί την μετέφεραν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο, από όπου και διακομίστηκε αργότερα στην Μπανγκόκ με ελικόπτερο, όταν πια η κατάσταση της είχε σταθεροποιηθεί. Έπειτα υποβλήθηκε σε σχετική θεραπεία νοσοκομείο Chulalongkorn.

Η πριγκίπισσα, η οποία είναι 44 ετών, έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του σκύλου της, για τις ανάγκες ενός πρωταθλήματος που διοργανώνει ο στρατός της χώρας.

Είναι η μεγαλύτερη από τις κόρες του βασιλιά Maha Vajiralongkorn, όμως δεν είναι εκείνη επόμενη στην σειρά διαδοχής του θρόνου, καθώς το στέμμα μεταβιβάζεται στους άντρες κληρονόμους πρώτα.

Είναι πρώην πρέσβειρα της Ταϊλάνδης στην Αυστρία ενώ επίσης έχει συνεργαστεί και με τα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών.

By Kocha Olarn, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ