ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Στο νοσοκομείο ο αρχηγός της αστυνομίας – Εξερράγη δώρο που έλαβε από Ουκρανό αξιωματούχο

Πολωνία: Στο νοσοκομείο ο αρχηγός της αστυνομίας – Εξερράγη δώρο που έλαβε από Ουκρανό αξιωματούχο
Εξηγήσεις ζητά η πολωνική πλευρά την ουκρανική, όπως δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών AP Photo / Matthias Schrader

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολωνίας, Γιαροσλάβ Σίμτσικ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα όταν εξερράγη δώρου που έλαβε από ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο, ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/12) το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από την ουκρανική πλευρά.

Τα τραύματα του αρχηγού της αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως ελαφρά, ωστόσο παρέμεινε για παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Επίσης, ελαφρά τραύματα υπέστη ένας ακόμη πολιτικός υπάλληλος στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας που δεν απαιτούσαν, ωστόσο, νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Χθες στις 7.50 σημειώθηκε έκρηξη σε δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας. Ένα από τα δώρα που έλαβε ο αρχηγός της αστυνομίας κατά την επίσκεψη εργασίας του στην Ουκρανία στις 11 και 12 Δεκεμβρίου εξερράγη».

Ο Σίμτσικ είχε συναντηθεί με τους επικεφαλής της αστυνομίας της Ουκρανίας και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψής του και το πακέτο που εξερράφη ήταν δώρο από έναν από τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Ουκρανίας, συμπληρώνει το Υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ