Πολωνία: Στο νοσοκομείο ο αρχηγός της αστυνομίας – Εξερράγη δώρο που έλαβε από Ουκρανό αξιωματούχο
Ανανεώθηκε:
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολωνίας, Γιαροσλάβ Σίμτσικ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα όταν εξερράγη δώρου που έλαβε από ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο, ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/12) το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από την ουκρανική πλευρά.
Τα τραύματα του αρχηγού της αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως ελαφρά, ωστόσο παρέμεινε για παρακολούθηση στο νοσοκομείο.
Επίσης, ελαφρά τραύματα υπέστη ένας ακόμη πολιτικός υπάλληλος στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας που δεν απαιτούσαν, ωστόσο, νοσοκομειακή περίθαλψη.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«Χθες στις 7.50 σημειώθηκε έκρηξη σε δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας. Ένα από τα δώρα που έλαβε ο αρχηγός της αστυνομίας κατά την επίσκεψη εργασίας του στην Ουκρανία στις 11 και 12 Δεκεμβρίου εξερράγη».
Ο Σίμτσικ είχε συναντηθεί με τους επικεφαλής της αστυνομίας της Ουκρανίας και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψής του και το πακέτο που εξερράφη ήταν δώρο από έναν από τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Ουκρανίας, συμπληρώνει το Υπουργείο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: Διεθνής διάσκεψη για τις επανορθώσεις και με την Ελλάδα;
Die Welt: Κίνδυνος για Γερμανία και Πολωνία να ξεμείνουν από λιγνίτη
Νέος συναγερμός στην Ουκρανία: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων
ΕΕ: Παροχή βοήθειας ύψους 18 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για το 2023
Δραματική διάσωση γυναίκας από φλεγόμενο κτήριο στο Βερολίνο
23:59
Πάρος: Βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό για μια θέση πάρκινγκ - «Με βάρεσε πρώτος» λέει ο οδηγός
23:50
Το λιμάνι Μόκα της Υεμένης έκλεισε λόγω επιθέσεων των Χούθι
23:44
«Πρωτόγνωρο φαινόμενο για τη Μάνη» λέει ο αντιδήμαρχος για τις πλημμύρες από τη νεροποντή
23:40