Ο πάπας Φραγκίσκος «δωρίζει» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θραύματα του Παρθενώνα
Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να δωρίσει θραύσματα του Παρθενώνα που βρίσκονταν στα μουσεία του Βατικανού, «ως μαρτυρία και ένδειξη της επιθυμίας για συνέχιση της οικουμενικής πορείας αλήθειας».
Πιο συγκεκριμένα, σε επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού υπογραμμίζεται:
«Ο πάπας Φραγκίσκος, ως ουσιαστική απόδειξη της ειλικρινούς επιθυμίας για συνέχιση της οικουμενικής πορείας για την μαρτυρία της αλήθειας, αποφάσισε να δωρίσει στην Αυτού Μακαριότητα Ιερώνυμο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τρία θραύσματα του Παρθενώνα, τα οποία εδώ και αιώνες φυλάσσονται με μεγάλη φροντίδα στις συλλογές του Ποντίφικα και στα Μουσεία του Βατικανού, και τα οποία εκτίθενταν σε εκατομμύρια επισκέπτες».
CULTURE
Στον βυθό της Κοπεγχάγης: Το πολεμικό πλοίο που βύθισε ο Νέλσον αναδύεται ξανά από την ιστορία
08:57
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Υποχρεωτικό από Ιούνιο το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να περιέχει – Τα πρόστιμα
08:44
ΚΟΣΜΟΣ
Liveblog: Χτύπημα σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία - «Ο Τραμπ μπορεί να πάρει πίσω το τελεσίγραφο, αν δει σημάδια για συμφωνία»
08:30
CULTURE
«The Testaments»: Η επική συνέχεια του «The Handmaid’s Tale» που σαγηνεύει και σοκάρει
08:26
ΧΡΗΜΑ