ΚΟΣΜΟΣ

«Συγγνώμη» από τη νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τις ρατσιστικές ερωτήσεις της

«Συγγνώμη» από τη νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τις ρατσιστικές ερωτήσεις της
Ζήτησε την ειλικρινή συγγνώμη της για τα σχόλια που έκανε και τα οποία την έθεσαν εκτός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

Σε δημόσια απολογία προχώρησε η νονά του διάδοχου του Βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ, μετά το σάλο που προκλήθηκε από ρατσιστικό της ερώτημα που την έθεσε εκτός βασιλικών καθηκόντων.

Η ίδια η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε πως η Σούζαν Χάσεϊ εξέφρασε την «ειλικρινή της συγγνώμη».

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, όταν η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Σούζαν Χάσεϊ, σε συνάντησή της με επικεφαλή φιλανθρωπικής οργάνωσης, έκανε σχόλια για τη φυλή και την εθνικότητά της.

Πιο συγκεκριμένα ρώτησε επίμονα τη μαύρη Ενγκόζι Φουλάνι από πού κατάγεται, σε επίσημη δεξίωση των ανακτόρων.

Το γεγονός την έθεσε αυτόματα εκτός των κόλπων της βασιλικής οικογένειας, και νωρίτερα την Παρασκευή (16/12) το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως η Σούζαν Χάσεϊ συναντήθηκε με την Ενγκόζι Φουλάνι ξανά, προκειμένου να εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη της για τα σχόλια που έκανε εις βάρος της.

«Η Λαίδη Σούζαν δεσμεύτηκε να εμβαθύνει την επίγνωσή της για αυτά τα ευαίσθητα θέματα και είναι ευγνώμων που της δόθηκε η ευκαιρία να μάθει περισσότερο για τα ζητήματα αυτά.

Η κυρία Φουλάνι, η οποία έγινε άδικα στόχος της πιο αποτρόπαιας κακοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, αποδέχτηκε τη συγγνώμη και εκτιμά ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση» αναφέρεται χαρακτηρηστικά στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ