ΚΟΣΜΟΣ

Πιερ Πάολο Παζολίνι: Νέα εκδοχή για την άγρια δολοφονία του, με εμπλοκή της μαφίας

Πιερ Πάολο Παζολίνι: Νέα εκδοχή για την άγρια δολοφονία του, με εμπλοκή της μαφίας
Νέα διάσταση στην δολοφονία του Πιερ Πάολο Παζολίνι ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANSA FILES

Μία νέα εκδοχή για την δολοφονία του Πιερ Πάολο Παζολίνι εξετάζει η ιταλική κοινοβουλευτική επιτροπή, καθώς υποθέτουν πως το γεγονός είναι πιθανόν να σχετίζεται με την μαφία.

Η ιταλική κοινοβουλευτική επιτροπή κατά της μαφίας, έπειτα από ενδελεχή έρευνα που διεξάγει σχετικά με την άγρια δολοφονία του ποιητή, συγγραφέα και σκηνοθέτη, στις 2/11 του 1975 στην Ιταλία, κατέληξε στο γεγονός πως το συμβάν μπορεί να συνδέεται τόσο με τον υπόκοσμο όσο και με την κλοπή αποσπασμάτων κινηματογραφικού του έργου.

Πρόκειται για το φημισμένο έργο του Πιερ Πάολο Παζολίνι «Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα» και σύμφωνα με τις υποθέσεις που γίνονται για την υπόθεση, μπορεί να πήγε στην Όστια, παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης όπου δολοφονήθηκε, για να του επιστραφεί το υλικό που του είχε κλαπεί.

«Σε αυτή την ενδεχόμενη εξέλιξη φέρεται να εμπλέκεται και το οργανωμένο έγκλημα, όπως η ισχυρή συμμορία Μαλιάνα της Ρώμης», τονίζει η ιταλική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τα μέλη της εκφράζουν την ελπίδα να προκύψουν νέα σχετικά στοιχεία, τουλάχιστον για την εξιχνίαση της υπόθεσης από ιστορικής, αν όχι δικαστικής, απόψεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ