ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Ιμάμογλου: Δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος - Τα δικαστήρια θα διορθώσουν τυχόν σφάλματα

Ερντογάν για Ιμάμογλου: Δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος - Τα δικαστήρια θα διορθώσουν τυχόν σφάλματα
Παράλληλα, ο Ερντογάν είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές του επόμενου χρόνου (Bay Ismoyo/Pool Photo via AP)

Το πρώτο του σχόλιο μετά την καταδίκη του αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, έκανε σήμερα, Σάββατο (17/12) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές του επόμενου χρόνου.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι τα δικαστήρια θα διορθώσουν τυχόν σφάλματα στη διαδικασία έφεσης και στο μεταξύ οι Τούρκοι δεν έχουν δικαίωμα να αγνοούν τις δικαστικές αποφάσεις.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε την Τετάρτη τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών και του επιβλήθηκε πολιτική απαγόρευση για προσβολή των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας το 2019.

«Ακόμη δεν υπάρχει τελική δικαστική απόφαση. Η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν τα δικαστήρια έχουν διαπράξει κάποιο σφάλμα, θα διορθωθεί. Προσπαθούν να μας τραβήξουν μέσα στο παιχνίδι», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η καταδίκη του Ιμάμογλου έχει συσπειρώσει το αντιπολιτευόμενο μπλοκ γύρω από αυτό που θεωρεί αγώνα για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τη δικαιοσύνη. Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπό τον Ιμάμογλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση.

«Έχουν υπάρξει πολλές δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες έχουμε επικρίνει σκληρά και εμείς οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να προσβάλλει δικαστές ή να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις», είπε ο Ερντογάν σε διαδήλωση στο Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας έχουν υποταχθεί στην επιθυμία να τιμωρήσει τους επικριτές του. Η κυβέρνηση λέει ότι είναι ανεξάρτητοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ