ΚΟΣΜΟΣ

Κλίντον: Μπορώ να νικήσω τον Τραμπ στο Τέξας

Κλίντον: Μπορώ να νικήσω τον Τραμπ στο Τέξας
REUTERS/Stephen Lam

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι πιστεύει ότι η μειωμένη απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στις μειονότητες θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την επικράτησή της στο Τέξας.

Σε συνέντευξή της στο New York Magazine, η Κλίντον είπε πως θα μπορούσε να αποτελέσει την πρώτη υποψήφια των Δημοκρατικών που θα κερδίσει την πολιτεία, από το 1976 που είχε κερδίσει ο Τζίμι Κάρτερ.

«Αν οι μαύροι και οι Λατίνοι ψηφοφόροι έρθουν να ψηφίσουν, τότε θα νικήσουμε στο Τέξας», δήλωσε.

Η πολιτεία θεωρείται προπύργιο των ρεπουμπλικάνων από την νίκη του Κάρτερ, στον απόηχο του Watergate, πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Μια δημοσκόπηση, του Fox News, τον προηγούμενο μήνα έδειχνε ότι ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον στους Λατίνους ψηφοφόρους σε εθνικό επίπεδο σχεδόν κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες.

Την ίδια ώρα η Χίλαρι Κλίντον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το επιτελείο του Μπέρνι Σάντερς για την ενότητα του Δημοκρατικού κόμματος.

Η ενότητα του κόμματος πρόκειται να αποτελέσει κρίσιμο ζήτημα για τους Δημοκρατικούς από την στιγμή που θα επιλέξουν τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, με την Κλίντον να είναι η πιο ευνοημένη ενώ ο Σάντερς εξακολουθεί να δίνει σκληρή μάχη για την υποψηφιότητα.

Στην συνέντευξή της στο CNN, η Κλίντον είπε πως οι επαφές με τον Σάντερς ενδέχεται να εντατικοποιηθούν έπειτα από τις προκριματικές στην Καλιφόρνια, την επόμενη εβδομάδα.

«Οπωσδήποτε θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει ενωμένο το Δημοκρατικό κόμμα. Οι καμπάνιες μας σημειώνουν σύγκλιση και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Κλίντον, είπε επίσης, ότι τόσο η ίδια όσο και ο Σάντερς «θα κάνουμε τα πάντα» ώστε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ να μην κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ