ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα 2022: Η Ευρώπη φόρεσε τα γιορτινά της - Φωταγωγημένες διάσημες πόλεις

Χριστούγεννα 2022: Η Ευρώπη φόρεσε τα γιορτινά της - Φωταγωγημένες διάσημες πόλεις
Η Ευρώπη φόρεσε τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα AP Photo/ Antonio Calanni

Λίγο προτού υποδεχτεί το 2023, η Ευρώπη φόρεσε τα γιορτινά της, και από άκρη σε άκρη όλες οι πρωτεύουσες  και πόλεις λάμπουν με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς τους, δημιουργώντας ένα μαγικό τοπίο τόσο για τους πολίτες όσο και για τους τουρίστες που τις επισκέπτονται.

Ορισμένοι «παραδοσιακοί» τουριστικοί προορισμοί για αυτή την περίοδο, είναι σίγουρα η Ιταλία, το Παρίσι, το Βέλγιο αλλά και φυσικά η «καρδιά» της Μεγάλης Βρετανίας, το Λονδίνο. Δρόμοι, πλατείες και γειτονιές είναι στολισμένοι και υπέρλαμπροι περιμένοντας τον κόσμο να γιορτάσει τις τελευταίες μέρες του 2022.

Από το ύψους 15 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο, που κοσμεί την πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, κλέβοντας τις εντυπώσεις των περαστικών εξαιτίας της απλότητας αλλά ταυτόχρονα και της κομψότητάς του σε συνδυασμό με τα εμβληματικά κτήρια γύρω του, έως τους φωταγωγημένους δρόμους του Λονδίνου, το στοιχείο είναι ένα...λάμψη.

Ακόμη και η Ισπανία, που φημίζεται περισσότερο ως καλοκαιρινή επιλογή για διακοπές, έβαλε τα γιορτινά της, και ο κόσμος ξεχύθηκε στους γεμάτους λαμπιόνια δρόμους της πρωτεύουσας Μαδρίτης.

Ο κόσμος ξεχύθηκε στους στολισμένους δρόμους της Μανδρίτης (Associated Press)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ