ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση

Ιράκ: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση
Τουλάχιστον εννέα μέλη της ιρακινής ομοσπονδιακής αστυνομίας σκοτώθηκαν στο Βόρειο Ιράκ AP Photo (ΑΡΧΕΙΟ)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, μέσω ανάρτησης στο Telegram, για την ενέδρα που προκάλεσε την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (18/12).

Τουλάχιστον εννέα μέλη της ιρακινής ομοσπονδιακής αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, σκοτώθηκαν στο Βόρειο Ιράκ στην επίθεση για την οποία το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Σύμφωνα με δύο πηγές ασφαλείας που μίλησαν στο Reuters, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Σάφρα, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μετά την έκρηξη βόμβας ακολούθησε «άμεση επίθεση με ελαφρύ οπλισμό» κοντά στο χωριό Χαλάλ αλ-Ματάρ, έξω από το Κιρκούκ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποδίδοντας την ενέδρα στο Ισλαμικό Κράτος, για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

«Ένας επιτιθέμενος σκοτώθηκε και αναζητούμε τους υπόλοιπους», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Στη Βαγδάτη, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση, κάνοντας λόγο για επτά νεκρούς μεταξύ των αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ Σιά Αλ Σουντανί, είχε νωρίτερα διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για τα «τρομοκρατικά στοιχεία» που σχεδιάσαν την εν λόγω επίθεση, αποστέλλοντας, μάλιστα, τον διοικητή της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην περιοχή για περαιτέρω έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ