ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Ερχεται σημαντική ανακοίνωση από Πούτιν» σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας

Ρωσία: «Ερχεται σημαντική ανακοίνωση από Πούτιν» σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας
Ο Πούτιν θα προεδρεύσει μιας ετήσιας διευρυμένης συνεδρίασης του υπουργείου Άμυνας, της οποίας η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί AP Photo/Pool Sputnik Kremlin

«Συναγερμός» έκρουσε στα ρωσικά ΜΜΕ, καθώς το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε πως μέσα στην προσεχή εβδομάδα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα προχωρήσει σε μια ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (18/12) ο παρουσιαστής του προγράμματος «Moscow.Kremlin.Putin», Πάβελ Ζαρούμπιν, ανέφερε χαρακτηριστικά στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WGTRK πως «Περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Πούτιν θα προεδρεύσει μιας ετήσιας διευρυμένης συνεδρίασης του Υπουργείου Άμυνας, της οποίας η ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Σε μια κυβερνητική συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν είχε ζητήσει να προσαρμοστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα, και πολλοί θεωρούν πιθανόν να συνεχίσει σε αυτο το μοτίβο, δηλαδή να επιμένει για την μετατροπή της ρωσικής οικονομίας σε μια οικονομία πολέμου, δεδομένου των προβλημάτων ανεφοδιασμού που αντιμετωπίζουν τα ρωσικά στρατεύματα στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως εξαιτίας των συνεχιζόμενων δυσκολιών στον πόλεμο, ο Πούτιν έχει επιλέξει να αποφύγει το θέμα, ακυρώνοντας την παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη Τύπου του λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ