ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπισκοπικές εκλογές Κύπρου: Προηγείται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Αρχιεπισκοπικές εκλογές Κύπρου: Προηγείται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
Προηγείται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Με ομαλότητα διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Τριτοπρόσωπου της Κύπρου, από την οποία θα εκλεγεί και ο νέος επικεφαλής της Εκκλησίας της χώρας, με τις κάλπες να κλείνουν στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (18/12).

Η διαδικασία προβλέπει την επιλογή τριών Ιεραρχών (Tριπρόσωπο) από τους πολίτες, που μετά την σημερινή καθολική ψηφοφορία, θα τεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, η οποία και θα εκλέξει το νέο Αρχιεπίσκοπο Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Ιωάννη Χαριλάου το τελικό ποσοστό προσέλευσης δεν ξεπέρασε κατά πολύ το 30%, όπως, άλλωστε είχε προβλεφθεί.

Προς ώρας, με το ποσοστό του 75% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, προηγείται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος φαίνεται να καταλαμβάνει ποσοστό 41,2% έως 36,2%.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ