ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απειλεί τον τουρισμό το απεργιακό χάος στην «καρδιά» των Χριστουγέννων

Βρετανία: Απειλεί τον τουρισμό το απεργιακό χάος στην «καρδιά» των Χριστουγέννων
Τέτοια κινητοποίηση δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 70 χρόνια στη Βρετανία AP Photo/Kin Cheung

Σημαντικό πλήγμα για τον τουρισμό εν όψει των Χριστουγέννων, αποτελούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Λονδίνο τις τελευταίες μέρες, από μεγάλη μερίδα εργαζομένων σε διαφόρους τομείς. Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων αλλά και η στάση της απέναντι στην πανδημία, προκάλεσαν την αντίδραση των εργαζομένων.

Αυτό το γεγονός πρόκεται να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα, σε μία περίοδο από την οποία η Μεγάλη Βρετανία έχει τεράστια οικονομικά οφέλη με τον τουρισμό, καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο μεγάλη κινητοποίηση δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 70 χρόνια στη Βρετανία και αποτελεί τη μεγαλύτερη απεργία στην 106χρονη Ιστορία του βασιλικού κολλεγίου νοσηλευτικής. Ομως, οι κινητοποιήσεις αφορούν όχι μόνο σε νοσηλευτές, αλλά και σε ταχυδρομικούς υπαλλήλους, οδηγούς λεωφορείων κλπ.

«Η κυβέρνηση του Ρίσι Σουνάκ ευθύνεται για την «τραγική» απεργία που πλήττει το NHS» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του συνδικάτου νοσηλευτών

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, με περίπου 100.000 νοσηλευτές να διαδηλώνουν στους δρόμους την προγούμενη εβδομάδα, ζητώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ