ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος μετά μουσικής στα μέτωπα – Ο Σοϊγκού πέταξε πάνω από την ανατολική Ουκρανία

Θάνατος μετά μουσικής στα μέτωπα – Ο Σοϊγκού πέταξε πάνω από την ανατολική Ουκρανία
Σε αυτή τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, στο κέντρο, εξετάζει έγγραφα σε στρατιωτικό ελικόπτερο σε άγνωστη τοποθεσία στην Ουκρα (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή (13/12), με τις μάχες στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας να μαίνονται, πως πάνω από τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται σε θέσεις άμυνας τα ρωσικά στρατεύματα πέταξε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας αφού επέβλεψε από αέρος τα στρατεύματα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανώτατους αξιωματικούς των πεδίων αλλά και στρατιώτες.

Η συγκεκριμένη είδηση μπορεί να έχει την μορφή ανακοίνωσης αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο από την μία να επιβεβαιωθεί, καθώς στην περιοχή το τελευταίο δεκάμηνο μαίνονται συγκρούσεις τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, και από την άλλη είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως σημειώνουν Αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές, να γίνει και πιστευτό, καθώς κανένας δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον διοικητή του Ρωσικού στρατού ασφαλή δίοδο στα σημεία που μαίνονται οι μάχες στο Ντονμπάς.

Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να κοιτάζει μέσα από το παράθυρο ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου καθώς επιθεωρεί τα ρωσικά στρατεύματα σε άγνωστη τοποθεσία στην Ουκρανία.

Σε αυτή τη φωτογραφία την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κοιτάζει μέσα από το παράθυρο ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου καθώς επιθεωρεί τα ρωσικά στρατεύματα σε άγνωστη τοποθεσία στην Ουκρανία (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Σημειώνεται ότι πριν από έναν περίπου μήνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρέθηκε στην Χερσώνα αψηφώντας τις συστάσεις του επιτελείου του. Οι κάμερες όμως ήταν εκεί για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ακόμη μία «περίεργη» αποκάλυψη φαίνεται πως έχει ήδη σχηματίσει ειδική μονάδα μουσικών και τραγουδιστών την οποία σχεδιάζει άμεσα να στείλει στην πρώτη γραμμή του μετώπου προκειμένου όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα, «να ανυψώσει το ηθικό των στρατιωτών». Η είδηση αυτή μάλιστα φαίνεται πως είναι πέρα για πέρα αληθινή καθώς σε αναφορά τους οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το είχαν επισημάνει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ