ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Kαταρρίφθηκαν 9 UAVs στον εναέριο χώρο του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Kαταρρίφθηκαν 9 UAVs στον εναέριο χώρο του Κιέβου
Εννιά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου Shahed καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (19/12) στον εναέριο χώρο του Κιέβου (AP Photo/LIBKOS)

Εννιά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου Shahed καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (19/12) στον εναέριο χώρο του Κιέβου.

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, όπως ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της πόλης μέσω Telegram.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μεταδίδουν ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και τα περίχωρά της.

«Ο εχθρός επιτίθεται στην πρωτεύουσα με ομοβροντία Shahed», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου μέσω Telegram.

Το Reuters σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων ανέφερε πως είδε να έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι, που γίνεται συχνά στόχος αεροπορικών πληγμάτων.

Σειρήνες της αεράμυνας ακούγονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας στο Κίεβο και στα προάστιά του. Ήχησαν ξανά περί τις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ήχησαν σειρήνες πολέμου

Από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ηχούν οι σειρήνες του πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, της Λβιβ, του Μικολάιβ και του Βόλιν.

Σύμφωνα με τον Guardian, ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τρεις πολίτες στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Σάστια στη νότια επαρχία Λουχάνσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με φιλορώσου αξιωματούχους.

Σε ανακοίνωσή τους στο Telegram, οι αξιωματούχοι του Λουχάνσκ που έχουν εγκατασταθεί στη Ρωσία υποστήριξαν ότι οι αμερικανικής κατασκευής ρουκέτες Himars τραυμάτισαν άλλους πέντε και κατέστρεψαν τέσσερα σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτούν ανεξάρτητα οι ισχυρισμοί τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ