ΚΟΣΜΟΣ

Tαϊλάνδη: Βυθίστηκε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού - Δεκάδες αγνοούμενοι

Tαϊλάνδη: Βυθίστηκε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού - Δεκάδες αγνοούμενοι
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης ανέπτυξαν εσπευσμένα πολεμικά πλοία κι ελικόπτερα για να εντοπιστούν 28 αγνοούμενα μέλη του πληρώματος κορβέτας AP Photo

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, βυθίστηκε, εν μέσω καταιγίδας, το βράδυ της Κυριακής (18/12). 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης ανέπτυξαν εσπευσμένα πολεμικά πλοία κι ελικόπτερα για να εντοπιστούν 28 αγνοούμενα μέλη του πληρώματος κορβέτας η οποία ανατράπηκε και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν μέσω θαλασσοταραχής στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Τρία σκάφη του ΠΝ και δύο ελικόπτερα αναζητούν τα αγνοούμενα μέλη του πλοίου HTMS Sukhothai, στα ανοικτά της επαρχίας Πρατσουάπ Χίρι Χαν, νότια της Μπανγκόκ. Το πλοίο υπέστη βλάβη στον κινητήρα, πήρε κλίση προς τα αριστερά, έβαλε νερά και βυθίστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) περίπου 20 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

Δεν έχουν αναφερθεί προσώρας θύματα, αλλά τρία μέλη του πληρώματος νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πλοίο βρισκόταν σε περιπολία σε ύδατα μόλις 32 χιλιόμετρα από την ακτή της συνοικίας Bang Saphan, στην επαρχία Prachuap Khiri Khan, όταν έπεσε σε καταιγίδα την Κυριακή (18/12).

Δραματικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό Twitter του Ναυτικού της Ταϊλάνδης δείχνουν το σκάφος να βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του και τα εφεδρικά πλοία διάσωσης να προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες στα νερά, εν μέσω θαλασσοταραχής.

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερα στάλθηκαν για βοήθεια, αλλά μόνο η φρεγάτα HTMAS Kraburi έφτασε στο σκάφος πριν βυθιστεί. Η φρεγάτα διέσωσε 78 από τους 106 ναυτικούς που επέβαιναν στο Sukhotai, είπε το ναυτικό.

Σήμερα το πρωί, εξακολουθούσαν να υπάρχουν 28 από τα 106 μέλη του πληρώματος «μέσα στο νερό» - ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ναυτικό. Οι αρχές είπαν ότι η έρευνα συνεχιζόταν όλη τη νύχτα για να βρεθεί όλο το πλήρωμα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν ιατρικό προσωπικό στην αποβάθρα να απομακρύνει τα μέλη του πληρώματος με φορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ