ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ταλιμπάν κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα και κρατούν αστυνομικούς και στρατιώτες ομήρους

Πακιστάν: Ταλιμπάν κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα και κρατούν αστυνομικούς και στρατιώτες ομήρους
Οι 30 κρατούμενοι είχαν συλληφθεί την Κυριακή ως ύποπτοι για τρομοκρατία, μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, και κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών και απειλούν να σκοτώσουν όλους τους ομήρους ASSOCIATED PRESS

Κρατούμενοι Ταλιμπάν σε αστυνομικό τμήμα, κατάφεραν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους και κρατούν ομήρους πολλούς αστυνομικούς, ζητώντας να τους εξασφαλιστεί «ασφαλή διέλευση» προς το Αφγανιστάν.

Οι 30 κρατούμενοι είχαν συλληφθεί την Κυριακή ως ύποπτοι για τρομοκρατία, μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, και κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών και απειλούν να σκοτώσουν όλους τους ομήρους.

Αίτημά τους σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πακιστανικής κυβέρνησης, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είναι να καταφέρουν να φτάσουν με ασφάλεια, είτε δια ξηράς είτε από αέριο, στο Αφγανιστάν.

Σε βίντεο μάλιστα που αναρτήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η αυθεντικότητά του οποίου επιβεβαίωθηκε από κυβερνητικές πηγές, απεικονίζεται μια ομάδα ένοπλων ανδρών με μακριές γενειάδες και ένας από αυτούς απειλεί να σκοτώσει όλους τους ομήρους. Λένε ότι κρατούν τουλάχιστον οκτώ άτομα, αστυνομικούς και στρατιώτες.

«Θέλουν να πάρουν μαζί τους όλους τους ομήρους και να τους απελευθερώσουν αργότερα, στα σύνορα ή εντός του Αφγανιστάν και να πάρουν μαζί τους όλους τους ομήρους και να τους απελευθερώσουν αργότερα, στα σύνορα ή εντός του Αφγανιστάν», αναφέρουν χαρακτηριστικά

Οι ΤΤΡ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και την ομηρεία και επιβεβαίωσαν ότι ζητούν από τις αρχές να επιτρέψουν στα μέλη της να φτάσουν με ασφάλεια στα σύνορα. «Διαφορετικά, την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση θα έχει ο στρατός», προειδοποίησε.

Η ΤΤΡ, που δεν συνδέεται με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν αλλά συμμερίζεται την ιδεολογία τους, έβαλε τέλος στις 28 Νοεμβρίου στην εύθραυστη εκεχειρία με την Ισλαμαμπάντ και απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν. Από το 2007 –τη χρονιά που ιδρύθηκε– μέχρι το 2014 η οργάνωση διέπραξε αμέτρητες αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν. Στη συνέχεια αποδυναμώθηκε όμως εδώ και έναν χρόνο έχει και πάλι ενισχυθεί, χάρη και στην επιστροφή των Αφγανών Ταλιμπάν στην εξουσία, τον Αύγουστο του 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ