ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Πυρά κατά της Σουηδίας για την απόρριψη έκδοσης του δημοσιογράφου Κενές

Τσαβούσογλου: Πυρά κατά της Σουηδίας για την απόρριψη έκδοσης του δημοσιογράφου Κενές
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP / Andrew Medichini

Μπαράζ εξελίξεων έχει ξεσπάσει μετά την άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σουηδίας να εκδώσει τον δημοσιογράφο Μπουλέντ Κενές, με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να καταγγέλει το γεγονός ως «πολύ αρνητικό μέτρο» εκ μέρους της Σουηδίας.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, προχώρησε σε αιχμές κατά της Σουηδίας προειδοποιώντας ότι «η απόρριψη του αιτήματός μας για την έκδοση του Μπουλέντ Κενές είναι ένα πολύ αρνητικό μέτρο. Αυτοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα πρέπει να σταλούν πίσω στην Τουρκία».

Με τη δήλωση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, για εμπλοκή στην οποία κατηγορείται ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής σύνταξης της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Zaman, Μπουλέντ Κενές, από τις τουρκικές αρχές .

Υπενθυμίζεται δε, ότι η απέλαση του ως άνω δημοσιογράφου αποτελούσε προσωπικό όρο που είχε θέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να προχωρήσει σε έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ