ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ετοιμάζει μαζική παραγωγή πυραύλων Tayfun και αντιαεροπορικών συστημάτων

Τουρκία: Ετοιμάζει μαζική παραγωγή πυραύλων Tayfun και αντιαεροπορικών συστημάτων
Η Τουρκία οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας της σύμφωνα με τον πρόεδρο AP Photo/Leon Neal

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής για την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, αποφασίστηκε την Τρίτη (20/12), η μαζική παραγωγή τριών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας αλλά και βαλλιστικών πυραύλων Tayfun.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αλλά και της επιτροπής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πρόσφατα ότι οι πύραυλοι Tayfun θα έχουν βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων, και η απόφαση αυτή πάρθηκε στα πλαίσια της «πλήρους ανεξαρτησίας» της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση επίσης τονίστηκε ότι η Τουρκία οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας που σήμερα η χώρα υποχρεώνεται να προμηθεύεται από το εξωτερικό.

Η επιτροπή έλαβε αποφάσεις για 25 σημαντικά προγράμματα της αμυντικής βιομηχανίας, και έδωσε το πράσινο φως για τη μαζική παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων Siper, Hisar και Sungur, αντιπλοϊκών Atmaca, καθοδηγούμενων από λέιζερ Karaok και πυραύλων αέρος-αέρος Gokdogan και Bozdogan.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει μια «πλήρως ανεξάρτητη» αμυντική βιομηχανία, οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας που σήμερα η χώρα υποχρεώνεται να προμηθεύεται από το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ