ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νέο κύμα σεξουαλικών επιθέσεων σε νεαρές γυναίκες σε συναυλία

Γερμανία: Νέο κύμα σεξουαλικών επιθέσεων σε νεαρές γυναίκες σε συναυλία
Sascha Schuermann/Getty Images/Ideal Images

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έπεσαν 26 νεαρές γυναίκες σε συναυλία στη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Τα περιστατικά συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κοντά στην πόλη Ντάρμστατ κατά τη διάρκεια του Schlossgrabenfest, ενός υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αστυνομία είναι πιθανό οι επιθέσεις να συνέβησαν σε διάφορες τοποθεσίες, καθώς περισσότερες γυναίκες εμφανίζονται στις αρχές και καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εκείνο το βράδυ.

Περίπου 80.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία του Σαββάτου, ενώ στο σύνολο του φεστιβάλ εκτιμάται ότι παρευρέθησαν 400.000 άνθρωποι, μεταδίδει το CNN.

Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν από γυναίκες ηλικίας μεταξύ 16 έως 25 ετών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 10 άντρες θα πρέπει να συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Οι αρχές συνέλαβαν τρεις Πακιστανούς ηλικίας 28 έως 31 ετών, οι οποίοι συνδέονται με τα περιστατικά και φέρονται να επιτέθηκαν σε δύο με τρεις γυναίκες. Ένας εξ αυτών ζούσε στη Γερμανία εδώ και καιρό, ενώ οι άλλοι δύο μετακόμισαν εκεί πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες από 1.500 επιθέσεις σε βάρος γυναικών σημειώθηκαν στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, με τους περισσότερους από τους 120 υπόπτους που έχουν αναγνωριστεί να κατάγονται από την Αλγερία και το Μαρόκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ