ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους

EgyptAir: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους
REUTERS

Οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το σήμα που έλαβε σήμερα το πλοίο «Laplace» διερχόμενο από τη Μεσόγειο, ανήκει σε ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. 

Η εύρεση των συσκευών καταγραφής συνομιλιών και δεδομένων θα ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους, καθώς παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το τι συνέβη τα κρίσιμα λεπτά πριν την εξαφάνισή του και την πτώση.

Τα δεδομένα μέχρι σήμερα

-Η πρώτη επικοινωνία με τις ελληνικές υπηρεσίες έγινε στη 01:55 ώρα Καΐρου (02:55 ώρα Αθήνας) όταν το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από την Κέα και ο κυβερνήτης «δεν ανέφερε προβλήματα».

-Στη συνέχεια ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να επικοινωνήσει εκ νέου στις 02:27 (ώρα Καΐρου, 03:27 Αθήνας) με το αεροσκάφος κατά την έξοδο από το ελληνικό FIR αλλά ο κυβερνήτης δεν ανταποκρίθηκε.

-Tο στίγμα χάθηκε στις 02:30 (ώρα Καΐρου), τρία τέταρτα πριν την προγραμματισμένη άφιξή του.

-Σε ανάρτησή της στο Twitter, η εταιρεία ανέφερε πως το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000 πόδια και είχε ήδη μπει 16 χιλιόμετρα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο όταν χάθηκε «κάθε επαφή» μαζί του.

-Το αεροσκάφος της Egypt Air έκανε μια απότομη αριστερή στροφή 90 μοιρών και μετά κάνοντας κύκλους έχασε απότομα ύψος από τα 37.000 πόδια στα 8.500, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά.

-Την ώρα της εξαφάνισης, πετούσε σε απόσταση περίπου 280 χλμ. από τις αιγυπτιακές ακτές.

-Τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν από ερευνητές, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αxμέντ Αντέλ.

-Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό πολιτικής αεροπορίας είναι πιο πιθανό η αίτια της πτώσης να είναι τρομοκρατική ενέργεια παρά ατύχημα.

-Την εκδοχή του τρομοκρατικού χτυπήματος υποστηρίζουν και αμερικάνικες, ισραηλινές και ρώσικες πηγές.

-Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 1 υπήκοος Κουβέιτ, 1, Βρετανίας, 1 Βελγίου, 1 Σαουδικής Αραβίας, 1 Σουδάν, 1 Τσαντ, 1 Πορτογαλίας, 1 Αλγερίας και 1 Καναδά. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο βρέφη κι ένα παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ