Γιούνκερ: Δε θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών αν ψηφιστεί το Brexit
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί ισχύουσες συνθήκες ούτε να πιέσει για στενότερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel για το πώς θα αντιδρούσε η Κομισιόν σε μια ψήφο υπέρ του Brexit, ο Γιούνκερ απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Βρυξέλλες να αντιδράσουν σπασμωδικά.
«Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση υπαρχουσών συνθηκών, αυτό δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των κρατών μελών. Σε μια τέτοια περίπτωση το να πιέσουμε για να βαθύνουν οι υπάρχοντες κανόνες για την ευρωζώνη δεν θα ήταν ρεαλιστικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Eξωγήινα αμινοξέα περιέχει μετεωρίτης που έπεσε σε ένα σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ
12:31
Οι ΗΠΑ προχωρά στην επιβολή δασμών 25% στη Βραζιλία - Τι απάντησε ο Λούλα ντα Σίλβα
12:22
Στη ΜΕΘ η 7χρονη που έχασε τους γονείς της και την αδερφή της στο τροχαίο στην Χαλκιδική
12:11
Fraport Greece: 5,6 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο – Άνοδος 4,7% στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
12:10