Ισραήλ: Ο Νετανιάχου συμφωνεί με τους κυβερνητικούς εταίρους σε σχέδιο προσάρτησης της Δυτικής Όχθης
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε στην υλοποίηση σχεδίου προσάρτησης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους του για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.
Μόλις λίγα λεπτά προτού εκπνεύσει η προθεσμία που είχε, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του κόμματός του (Λικούντ) και των εταίρων του (κόμματα υπερορθόδοξων εβραίων και της άκρας δεξιάς) για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ – της πιο δεξιάς κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές.
Ο Νετανιάχου φέρεται να δεσμεύτηκε πως θα συντάξει και θα προωθήσει σχέδιο για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης που το Ισραήλ κατέλαβε στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967. Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι θέλουν την ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το οποίο εξασφάλισε αντίγραφο της συμφωνίας, «ο πρωθυπουργός (Νετανιάχου) θα ηγηθεί της διατύπωσης και προώθησης μιας πολιτικής με την οποία η κυριαρχία (του Ισραήλ) θα επεκταθεί στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια». Ο όρος «Ιουδαία και Σαμάρεια» χρησιμοποιείται σε ισραηλινά έγγραφα για να περιγράψει τη Δυτική Όχθη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Νετανιάχου σχηματίζει την πιο δεξιά κυβέρνηση στο Ισραήλ - Με ποιους θα συγκυβερνήσει
Άγνωστη η ταυτότητα νεκρού άνδρα σε κάμπινγκ στην Ασπροβάλτα - Θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση
10:36
Κυψέλη: Για ανθρωποκτονία οι έρευνες για το νεκρό βρέφος - Εθισμένη στα ναρκωτικά η 15χρονη έγκυος
10:35
Γκραν Κάνιον: Μόνο ένας άνθρωπος εξακολουθεί να αγνοείται μετά την αιφνίδια πλημμύρα
10:24
Σε ισχύ από σήμερα ο «Κόμβος»:Drones, κάμερες, AI και άμεση επέμβαση τροχαίας όπου υπάρχει συμφόρηση
10:22