Bloomberg: Ενδιαφέρον για αγορά της Washington Post ή την μητρική της Wall Street Journal
Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων, ενδιαφέρεται να αγοράσει είτε την εφημερίδα Washington Post είτε την Dow Jones, τη μητρική εταιρεία της εφημερίδας Wall Street Journal, ανέφερε σήμερα ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος μια πηγή την οποία δεν κατονομάζει.
Μια τέτοια συγχώνευση θα δημιουργούσε έναν κολοσσό οικονομικών και ειδησεογραφικών πληροφοριών, επιτρέποντας στον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να πουλήσει ακόμη περισσότερα Bloomberg Terminals (τερματικοί σταθμοί που παρέχουν οικονομικά και επενδυτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο).
Σύμφωνα με το Axios, ο Μπλούμπεργκ θεωρεί ότι η Dow Jones που ανήκει στη News Corp, είναι το ιδανικότερο συμπλήρωμα τη πρακτορείου του όμως θα αγόραζε την Post εφόσον ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon.com, ενδιαφέρεται να πουλήσει την εφημερίδα.
Η Bloomberg L.P., η Washington Post και η Dow Jones δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.
Οι μετοχές της News Corp κατέγραφαν άνοδο +3%.
Τον Οκτώβριο ο Ρούπερτ Μέρντοχ ξεκίνησε μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην επανένωση της μιντιακής αυτοκρατορίας του, της News Corp και της Fox Corp, σχεδόν μία δεκαετία μετά τη διάσπασή της.
Τριγμοί σε Βρετανία και Γαλλία από το σκάνδαλο Επστάϊν: Στο στόχαστρο Μάντελσον και Λανγκ
08:25
Για διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών στη Διάσκεψη του Μονάχου προετοιμάζονται οι αρχές της Γερμανίας
08:20
Boeing: Από την απότομη προσγείωση σε νέα ύψη - Η χρονιά της επαναφοράς
08:15
Καιρός: Άνοιξη στην «καρδιά» του χειμώνα με 22 βαθμούς Κελσίου - Βροχές ξανά στην Αττική την επόμενη εβδομάδα
08:10