ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με νεκρούς σε ξενοδοχείο της Μογκαντίσου από μαχητές της αλ Σεμπάμπ

Επίθεση με νεκρούς σε ξενοδοχείο της Μογκαντίσου από μαχητές της αλ Σεμπάμπ
Twitter

Στους δεκαπέντε ανέρχονται οι νεκροί και είκοσι οι τραυματίες από την επίθεση βομβιστή–καμικάζι της Αλ Σεμπάμπ σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο βουλευτές, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

«Οι βουλευτές Μουχάμουν Μοχάμεντ και Αμπντουλάχι Τζαμάκ σκοτώθηκαν στο ξενοδοχείο. Ήταν ο τόπος διαμονής τους. Πολλοί άλλοι άνθρωποι, ανάμεσα τους και βουλευτές διασώθηκαν. Η επιχείρηση (ασφάλειας) αναμένεται να ολοκληρωθεί τώρα. Έως τώρα έχουμε καταγράψει 15 νεκρούς και 20 τραυματίες», δήλωσε ο αστυνομικός Ιμπραίμ Χασάν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου που βρίσκεται στην σκηνή της επίθεσης, αλλά και κάτοικοι ανέφεραν πως ακούνε ακόμη σποραδικούς πυροβολισμούς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όταν βομβιστής καμικάζι οδήγησε το αυτοκίνητό του στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί αμέσως μετά τη σύγκρουση. Μαχητές της αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στο εσωτερικού του ξενοδοχείου, από όπου και ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αριθμός που ανεβαίνει διαρκώς όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ