ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας - Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί

Ρωσία: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας - Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί
Επιπλέον έξι άτομα τραυματίσθηκαν, δύο από τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα Russian Emergency Ministry Press Service via AP

Πυρκαγιά, που ξέσπασε την Παρασκευή (23/12) σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Κεμέροβο της ρωσικής περιφέρειας της Σιβηρίας, κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε τον δεύτερο όροφο του διώροφου κτιρίου, αλλά κατασβέστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (24/12), σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

«Στις 05:25» (τοπική ώρα, 04:25 ώρα Ελλάδας), οι επιχειρήσεις διάσωσης «είχαν τελειώσει», διευκρίνισαν στην εφαρμογή Telegram οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Επιπλέον, «άλλα έξι άτομα τραυματίσθηκαν, δύο από τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα» σύμφωνα με τις αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις αρχές της πόλης, μετέδωσε ότι παραβιάσεις των κανονισμών αντιπυρικής ασφαλείας ενδέχεται να ήταν η αιτία αυτής της τραγωδίας στο Κεμέροβο, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 3.600 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Με έρευνα που διεξήχθη από τις αρμόδιες αρχές για τη νόμιμη λειτουργία του οίκου ευγηρίας, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν επισήμως καταχωρισμένος.

Πολλοί οίκοι ευγηρίας λειτουργούν χωρίς άδεια στη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους, γεγονός το οποίο τους καθιστά ιδιωτικές ιδιοκτησίες οι οποίες δεν έχουν την υποχρέωση να υποβληθούν σε επιθεωρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ