ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ισπανία: Στους έξι οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στη Γαλικία

Τραγωδία στην Ισπανία: Στους έξι οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στη Γαλικία
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και φέρουν πολλαπλά τραύματα Screen Grab / YouTube Video

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ισπανία για να εντοπίσουν επιζώντες μετά την πτώση ενός λεωφορείου σε ποταμό, στη Γαλικία το Σάββατο (24/12). Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε έξι.

Σύμφωνα με τις Αρχές, στο όχημα που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Λούγκο στο Βίγκο, επέβαιναν συνολικά οκτώ άτομα. Δύο εντοπίστηκαν ζωντανοί: ο οδηγός και μια επιβάτιδα, που νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι έξι επιβάτες σκοτώθηκαν.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν επί ώρες αβέβαιος, αφού ο οδηγός του οχήματος είχε πάθει σοκ και δεν θυμόταν πόσοι ακριβώς ήταν οι επιβάτες που μετέφερε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, τα θύματα είναι πέντε Ισπανοί –μεταξύ των οποίων μια γυναίκα με τον γιο της– και μια νεαρή γυναίκα από το Περού που εργαζόταν στην περιοχή φροντίζοντας μια ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε μια εθνική οδό κοντά στην κωμόπολη Θερδέδο-Κοτομπάδε, σε σχετικά μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Πορτογαλία.

Οι διασώστες, που ανάρτησαν στο Twitter μια εντυπωσιακή φωτογραφία, όπου διακρίνεται το λεωφορείο βυθισμένο στα ταραγμένα νερά του ποταμού, στο βάθος μιας χαράδρας, ανάμεσα σε κορμούς δέντρων, τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν.

Δύο πτώματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και άλλα τρία νωρίς σήμερα το απόγευμα κοντά στα συντρίμμια του λεωφορείου. Μεταξύ των πέντε νεκρών είναι μια νεαρή Περουβιανή που έμενε στη Γαλικία και φρόντιζε έναν ηλικιωμένο. Οι άλλοι τέσσερις είναι Ισπανοί κάτοικοι της περιοχής. Κάποιοι από τους επιβάτες πήγαιναν να επισκεφθούν κρατούμενους στη φυλακή του Μοντερόσο, στην κεντρική Γαλικία, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, έγραψε η τοπική εφημερίδα La Voz de Galicia.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο δεν αποκλείεται να διαδραμάτισε κάποιον ρόλο η σφοδρή βροχόπτωση. Ο οδηγός βρέθηκε αρνητικός στο αλκοτέστ και δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ