ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «σπρώχνει» την Τουρκία πιο κοντά στη Ρωσία

WSJ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «σπρώχνει» την Τουρκία πιο κοντά στη Ρωσία
Σύμφωνα με το άρθρο, η ενίσχυση της οικονομικής σχέσης με τη Ρωσία είναι μέρος της στρατηγικής του Ερντογάν Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Τους οικονομικούς δεσμούς της Τουρκίας με τη Ρωσία εμβαθύνει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν μέσω των αμφιλεγόμενων σχέσεων με τους εταίρους της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα.

Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως η Άγκυρα αψηφά τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και κάνει λίγο για μια προσπάθεια «υψηλού κινδύνου» του Ερντογάν να στηρίξει την οικονομία της χώρας του.


«Η προμήθεια πετρέλαιού και φυσικού αέριου από τη Ρωσία σε μειωμένες τιμές και η χρηματοδότηση ενός πυρηνικού σταθμού συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της οικονομίας της Τουρκίας, σε μια στιγμή που η Ευρώπη και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να περιορίσουν τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία» αναφέρει η WSJ.

Σύμφωνα με το άρθρο, η ενίσχυση της οικονομικής σχέσης με τη Ρωσία είναι μέρος της στρατηγικής του Ερντογάν να διεκδικήσει τη θέση «διαμεσολαβητή» στην κρίση της Ουκρανίας, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ