ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Το 2023 «βλέπει» τον Ίλον Μάσκ νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Μεντβέντεφ: Το 2023 «βλέπει» τον Ίλον Μάσκ νέο πρόεδρο των ΗΠΑ
Τέταρτο Ράιχ, αμερικανικό εμφύλιο και κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει ο Μεντβέντεβ Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Τις προβλέψεις του για το νέο έτος μοιράστηκε τη Δευτέρα (26/12) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μεταξύ των οποίων είναι και η διεξαγωγή πολέμου μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, αμερικανικός εμφύλιος, η ανάδειξη του Ίλον Μάσκ ως νέου προέδρου των ΗΠΑ και η επανένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται, ότι ο ρόλος του νυν αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας,φαίνεται να αναβαθμίζεται, καθώς την Δευτέρα (26/12) το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα υπηρετεί πλέον ως αναπληρωτής του Ρώσου προέδρου σε ένα όργανο που θα εποπτεύει τη στρατιωτική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται δε, ότι ο ρόλος αυτός είναι εν μέρει αποτέλεσμα μιας εμπρηστικής ρητορικής κατόπιν της έναρξης του πολέμου που έχει σκιαγραφήσει το προφίλ του «γερακιού». Η ρητορική αυτή πλαισιώνει τη ρωσική εισβολή με όρους «Αποκάλυψης» και θρησκευτικούς όρους, αναφερόμενος στους Ουκρανούς με χαρακτηρισμούς όπως «κατσαρίδες».

Στο φόντο αυτής της ρητορικής, προχώρησε τη Δευτέρα (26/12) σε μια σειρά προβλέψεων του για το 2023, τις οποίες ανέρτησε στους λογαριασμούς του στο Telegram και το Twitter.

  • Η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί στα 150$ στο βαρέλι, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί στα 5.000$ ανά κυβικά μέτρα.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει μετά την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το ευρώ θα πάψει να είναι το νόμισμά της.
  • Η Πολωνία και η Ουγγαρία θα προσαρτήσουν δυτικές περιοχές της Ουκρανίας.
  • Θα δημιουργηθεί 4ο Ράιχ καθοδηγούμενο από τη Γερμανία και τις χώρες - δορυφόρους της, ήτοι την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Δημοκρατία του Κιέβου και λοιπούς.

  • Θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της Γαλλίας και του 4ου Ράιχ, η Ευρώπη θα διαιρεθεί και η Πολωνία θα ανακατανεμηθεί.
  • Η Βόρεια Ιρλανδία θα αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα ενταχθεί στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
  • Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η ανεξαρτητοποίηση της Καλιφόρνια και του Τέξας, ως αυτόνομα κράτη. Το Τέξας και το Μεξικό θα σχηματίσουν ένα συμμαχικό κράτος. Ο Ίλον Μασκ θα κερδίσει της προεδρικές εκλογές σε μια σειρά πολιτειών και μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου θα παραχωρηθούν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
  • Η μεγάλη οικονομική δραστηριότητα θα φύγει από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και θα αναπτυχθεί στην Ασία.
  • Το σύστημα Μπρέττον Γούντς θα καταρρεύσει οδηγώντας την ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα σε συντριβή. Το ευρώ και το δολλάριο θα πάψουν να είναι κύρια νομίσματα παγκοσμία, ενώ θα αντικατασταθούν από ψηφιακά νομίσματα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έχει επαινέσει στο παρελθόν τον Μασκ για την πρόταση του τελευταίου η Ουκρανία να εκχωρήσει εδάφη στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ωστόσο ο επιχειρηματίας δεν φαίνεται να ενστερνίζεται τη γνώμη του.

Σε απάντησή του στο Twitter, ο Ίλον Μάσκ σχολίασε τη λίστα του Μεντβέντεβ, αναφέροντας «Αυτές είναι σίγουρα οι πιο παράλογες προβλέψεις που έχω ακούσει ποτέ, ενώ ταυτόχρονα δείχνω εξαιρετική έλλειψη επίγνωσης των διεργασιών της τεχνητής νοημοσύνης και της βιώσιμης ενέργειας»

Ο πολιτικός επιστήμονας Βλαντίμιρ Παστούχοφ δήλωσε, ότι η δημόσια περσόνα που χτίζει ο Μεντβέντεφ με τα γνωρίσματα της ευθύτητας και της ωμότητας, φαίνεται να έχει την εύνοια του ανωτέρου του.

«Οι αναρτήσεις του Μεντβέντεφ στο Telegram βρήκαν είχαν τουλάχιστον έναν αναγνώστη, και μάλιστα έναν θαυμαστή: τον Πούτιν», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram ο Παστούχοφ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο University College του Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ