Πατριάρχης Πορφύριος: Ειρήνη με κάθε κόστος στο Κόσοβο - «Να κάνουμε τα πάντα»
Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Κόσοβο, αλλά και η απαγόρευση εισόδου του Πατριάρχη Πορφύριου σε αυτό, τον επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, χαρακτηρίζοντας την κίνησή αυτή «ντροπή».
Την Δευτέρα 26/12, οι συνοριακές αρχές, δεν επέτρεψαν στον προκαθήμενο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να εισέλθει στο Κόσοβο βάση σχετικής απαγόρευσης που εξέδωσε η κυβέρνηση στην Πρίστινα.
Ο πρόεδρος θέλοντας να τοποθετηθεί επί του θέματος, σχολίασε: «Απλώς θα πω ότι το Πατριαρχείο του Πεκίου στο Κόσοβο είναι για τον λαό μας, για την Εκκλησία μας, ό,τι είναι το Βατικανό για τον Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Φανταστείτε λοιπόν τι θα συνέβαινε αν κάποιος χωρίς λόγο και με κάποιου είδους κωμικές εξηγήσεις, μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλει, απαγόρευε στον Πάπα να εισέλθει στο Βατικανό», προσθέτοντας επίσης πως η απαγόρευση εισόδου του Πατριάρχη στο Κόσοβο είναι «ντροπή» που βαραίνει όχι μόνο την Πρίστινα αλλά και τον διεθνή παράγοντα που δεν αντέδρασε.
Η δημόσια έκκληση του Πατριάρχη Πορφύριου
Σχετικά με την ένταση που επικρατεί στο Κόσοβο ο Πατριάρχης Πορφύριος απηύθυνε έκκληση σε όλους να επιδείξουν σύνεση για να αποφευχθεί η ένοπλη σύγκρουση.
«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διατηρηθεί η ειρήνη με κάθε κόστος, ζήτησα προσωπικά από τον πρόεδρο, καθώς και από ολόκληρη την κυβέρνηση να κάνουν τα πάντα για τη διατήρηση της ειρήνης , να δώσει ο Θεός να μην υπάρξουν ένοπλες συγκρούσεις, γιατί δεν θα φέρουν σε κανέναν καλό», δήλωσε ο Πατριάρχης των Σέρβων μετά από την συνάντηση του με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Παράλληλα ο Σέρβος Πατριάρχης κάλεσε την Πρίστινα αλλά και τις υπερδυνάμεις του πλανήτη να βοηθήσουν για να διατηρηθεί η ειρήνη επισημαίνοντας ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί το ύψιστο συμφέρον από όλα τ άλλα συμφέροντα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ευχές από Ζελένσκι - Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο CNN Greece: Είμαστε η «ουδέτερη ζώνη»
Τραμπ για πρόταση Ιράν: «Δεν είναι αρκετά καλή, αλλά είναι σημαντική» - Οι όροι της Τεχεράνης
19:13
ΣΒΕ: Τα πρώτα μέτρα για την ενέργεια είναι ένα θετικό πρώτο βήμα
19:04
Fuel Pass: Πάνω από 60.000 αιτήσεις σε δύο ώρες- Προβλήματα λόγω επισκεψιμότητας στο vouchers.gov.gr
18:55
«Μου κλέβει τη φαντασία»: Η Σάρον Στόουν απορρίπτει τις ωμές σκηνές σεξ της τηλεόρασης
18:47