ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο – Εκτοξεύτηκαν 100 πύραυλοι

Πόλεμος Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο – Εκτοξεύτηκαν 100 πύραυλοι
Γυναίκα κλαίει μπροστά από κατεστραμμένο από ρωσική επίθεση σπίτι στην πόλη Vyshgorod, έξω από το Κίεβο. Η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε στις 24 Νοεμβρίου (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της Πέμπτης (29/12) στο Κίεβο, με τον Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να γράφει στο Facebook ότι έχουν εκτοξευθεί περί τους 100 πύραυλος εναντίον διάφορων στόχων στην Ουκρανία ενώ παράλληλα σειρήνες πολέμου ακούγονται σε πολλές πόλεις.

Η Στρατιωτική Διοίκηση του Κιέβου έγραψε στο Telegram:

«Κίεβο! Η αεροάμυνά μας δουλεύει! Διατηρείστε την ψυχραιμία σας! Παραμείνετε στα καταφύγια μέχρι να σταματήσουν οι σειρήνες».

Το μήνυμα αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ορισμένοι εκ των ρωσικών πυραύλων έχουν καταρριφθεί, ωστόσο προσώρας δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από ουκρανικής πλευράς.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων από αέρος και εδάφους.

Το BBC μεταδίδει ότι ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας έχουν μείνει εντελώς χωρίς ρεύμα.

Ο κρατικός οργανισμός ενέργειας Dtek ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο της Βρετανίας, ότι η Οδησσός και η πόλη Ντνίπρο βρίσκονται αντιμέτωπες με διακοπές ρεύματος «λόγω απειλών πυραυλικών επιθέσεων και για να αποφευχθούν σημαντικές ζημιές εάν ο εχθρός καταφέρει να χτυπήσει ενεργειακές υποδομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ