ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στις Φιλιππίνες: Στους 33 οι νεκροί - Αγνοούνται ακόμη 20 άτομα

Πλημμύρες στις Φιλιππίνες: Στους 33 οι νεκροί - Αγνοούνται ακόμη 20 άτομα
Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, ενώ πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν (Philippine Coast Guard via AP)

Στους 33 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις Φιλιππίνες ανήμερα των Χριστουγέννων. 

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν ακόμη 20 άτομα που αγνοούνται μετά το φονικό κύμα κακοκαιρίας που ξέσπασε στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Ανατολική Νταβάο, την ώρα που ψάρευαν, λόγω κατολίσθησης.

Αρχικά ανασύρθηκε το πτώμα ενός εκ των τεσσάρων, ηλικίας 62 ετών, ενώ οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, ενώ πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στην επαρχία Δυτική Μισάμις, στο νησί Μιντανάο, όπου χάθηκαν τουλάχιστον15 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους πνίγηκαν, ανέφερε η υπηρεσία. Τα υπόλοιπα θύματα βρίσκονταν σε ακόμη επτά επαρχίες.

Οι Φιλιππίνες συγκαταλέγονται στις χώρες του κόσμου που χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες που πλήττουν το αρχιπέλαγος κάθε χρόνο θα γίνονται ολοένα σφοδρότερες, στο μέτρο που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ