ΚΟΣΜΟΣ

Earth Day: 14 συγκλονιστικές εικόνες, πειστήρια του ανθρώπινου εγκλήματος εις βάρος της Γης

Earth Day: 14 συγκλονιστικές εικόνες, πειστήρια του ανθρώπινου εγκλήματος εις βάρος της Γης

"Είναι δυνατόν εφτά δισεκατομμύρια και κάτι ανθρώπων να είναι συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα;"

 

Ναι, απαντάει το Foundation for Deep Ecology καθώς εδώ και χρόνια προσπαθεί να αφυπνίσει τις συνειδήσεις μας με την καμπάνια Global Population Speak Out Campaign.

Καθώς στο τέλος του 21ου αιώνα ο πληθυσμός του πλανήτη υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 12 δισεκατομμύρια, η Γη θα ασφυκτιά με την αποψίλωση του πλανήτη να τον έχει απογυμνώσει από χλωρίδα και πανίδα.

Οι άνθρωποι θα παλεύουν για να συντηρήσουν ένα οικοσύστημα τσακισμένο από την ανθρώπινη επέλαση που έχει εξαφανίσει περίπου τα μισά είδη του ζωϊκού βασιλείου μέσα σε μόλις τέσσερις δεκαετίες. Η κλιματική αλλαγή απειλεί το μέλλον του Μπλε Πλανήτη και είμαστε όλοι συνένοχοι σε αυτό.

Καθώς οι φωνές της λογικής δεν ακούγονται όσο θα έπρεπε, ο Τομ Μπάτλερ, διευθυντής επικοινωνίας στο Foundation for Deep Ecology στράφηκε στο όπλο της εικόνας.

“Θελήσαμε να προσπελάσουμε τη στρατηγική των λεκτικών επιχειρημάτων και να επικεντρωθούμε στο συναίσθημα” λέει για την έκδοση γεμάτη από εικόνες που καταδεικνύουν το έγκλημα εις βάρος της Μπλε Γαλάζιας σφαίρας μας.

“Θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε εκείνον που ποτέ δεν έχει σκεφτεί τι σημαίνει Υπερπληθυσμός και να του δείξουμε πως η Γη πέφτει θύμα της ύπαρξης και της λαιμαργίας μας” λέει. “Η ζημιά που γίνεται στον πλανήτη δεν γίνεται με δόλο” πρόσθεσε ο Μπάτλερ στο Salon. “Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι ξυπνούν το πρωί και λένε ΄Χμ, τι να κάνω για να σκοτώσω τον πλανήτη απόψε΄. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε δέσμιοι ενός οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού συστήματος που καταδικάζει το μέλλον μας” συμπλήρωσε.

“Οι λύσεις και οι στρατηγικές που πρέπει να υιοθετηθούν είναι γνωστές και είναι απλές. Χρειάζεται παιδεία, απαιτείται οικογενειακός προγραμματισμός, ένας έλεγχος στην αύξηση του είδους μας και μια αλλαγή στις συνήθειες μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί που θα τις επιβάλλουν στο βαθμό που απαιτείται”.

Ο πλανήτης δεν έχει μέλλον εάν αυτές οι εικόνες δεν ανατριχιάζουν τον θεατή. Τον ένοχο για το έγκλημα εις βάρος της ίδιας μας της Γης.

Oι φωτογραφίες από το λεύκωμα γεμάτο από πειστήρια του εγκλήματος, "Over-development, Overpopulation, Overshoot (OVER)" που συνοδεύει την αφυπνιστική καμπάνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ