Προκαλεί ο τουρκικός Τύπος: «Κατεχόμενο νησί» η Ψέριμος
Ανανεώθηκε:
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις «βολές» κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου τα τουρκικά ΜΜΕ, με «φόντο» την επίσκεψή του στα νησιά - με ορισμένα μέσα να φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν την Ψέριμο «κατεχόμενο νησί».
«Ο Έλληνας διοικητής ποζάρει σε κατεχόμενο νησί» γράφει προκλητικά η εφημερίδα Σοζτζού, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα έχει εγκατασταθεί «κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου» στην Ψέριμο.
Σπεύδει να τονίσει, επίσης, πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «τράβηξε μια φωτογραφία με την ακτή της Αλικαρνασσού πίσω του».
«Ο Φλώρος μετέβη στο νησί Ψέριμος, το οποίο βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες. Ο Φλώρος επιθεώρησε τα ελληνικά στρατεύματα στο νησί, όπου απαγορεύονται οι εποικισμοί και η ανάπτυξη στρατευμάτων» αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.
Το τουρκικό άρθρο σημειώνει ότι η Ψέριμος βρίσκεται 8χλμ., από την Αλικαρνασσό και σχολιάζει σκωπτικά το σχόλιο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε κοινωνικά δίκτυα ότι: «Είμαστε σε εγρήγορση και προετοιμασμένοι».
Το νησί, που βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από την ακτή της Αλικαρνασσού, «βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004… Η Ελλάδα έχει ακόμη και μονάδα πυροβολικού στο νησί, το οποίο θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένο» γράφει το άρθρο.
Το ίδιο δε αναφέρει για την επίσκεψη του στρατηγού Φλώρου στα νησιά Κάρπαθος, Καστελόριζο, Ρω, «τα οποία έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947», όπως τονίζει το άρθρο και τέλος αναφέρει «ο Έλληνας διοικητής είχε επισκεφθεί και το νησί της Μεγάλης Γαύδου, νότια της Κρήτης, που είναι μέρος των «νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα υπό όρους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Περιοδεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μονάδες και ακριτικά φυλάκια για τις γιορτές
Κωνσταντίνος Φλώρος: Τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα είναι και θα παραμείνουν ασφαλή
Ροδόπη: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ανήλικος από μονοκατοικία μετά από φωτιά
09:50
Taste Atlas: Το καλύτερο τυρί του κόσμου είναι η γραβιέρα της Νάξου
09:37
Γιατί οι Ιάπωνες λατρεύουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τηγανητό κοτόπουλο
09:23
Στα μπλόκα οι αγρότες με ανοιχτούς δρόμους - Το Σάββατο οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων
09:10