ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Πυρά» Χόιλ κατά Τόρις - «Φέρουν ευθύνη για το πολιτικό χάος»

Βρετανία: «Πυρά» Χόιλ κατά Τόρις - «Φέρουν ευθύνη για το πολιτικό χάος»
O Χόιλ περιέγραψε ως «καταστροφή» την αδυναμία των συντηρητικών να ενοποιηθούν γύρω από έναν πρωθυπουργό AP / Daniel Leal, Pool Photo

«Πυρά» κατά των Τόρις εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, αναφέροντας ότι εξαιτίας του πολιτικού χάους, για το οποίο φέρουν ευθύνη, έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο περίγελο στη διεθνή κοινότητα.

Ειδικότερα, δεσμεύτηκε ότι πρόκειται να «κυνηγήσει» όσους παραβιάζουν τους κανόνες του κοινοβουλίου.

Συμπλήρωσε δε, τόνισε ότι «δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο» αναφερόμενος στην ταραχώδη χρονιά στην κεντρική εξουσία του Ουεστμινστερ, σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4, ενώ σημείωσε πως «το Brexit δίχασε τη χώρα, δίχασε τις οικογένειες και ο σεβασμός των ανθρώπων για την δημοκρατία έχει κλονιστεί – και φυσικά δεν βοηθήσαμε φέτος με αυτό που συνέβη».

Παράλληλα, ο Χόιλ, περιέγραψε ως «καταστροφή» την αδυναμία των συντηρητικών να ενοποιηθούν γύρω από έναν πρωθυπουργό, διαπιστώνοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε «τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχουμε δει για [τους] Συντηρητικούς» αλλά «όλα κατέρρευσαν», σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων προέβη στον πολιτικό απολογισμό της χρονιάς που εκπνέει, αναφέροντας ότι «όταν φτάσεις σε ένα σημείο όπου ένας υπουργός που προορίζεται να απαντήσει σε ερωτήσεις παραιτείται, ο επόμενος υπουργός έρχεται… Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ήταν παράξενο. Ποτέ δεν ξέραμε ποιος θα ήταν στο βήμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ