ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου

Βατικανό: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου
Ο πρώην πάπας Βενέδικτος λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε ένα πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζει από το 2013 AP Photo/Andrew Medichini

Η κατάσταση του πρώην πάπα Βενέδικτου παραμένει «σοβαρή» αλλά σταθερή, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε την Πέμπτη (29/12) το Βατικανό.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι, δήλωσε ότι «ο επίτιμος πάπας κατάφερε να ξεκουραστεί στη διάρκεια της νύχτας, ξύπνησε και έχει πλήρη διαύγεια και σήμερα, αν και η κατάστασή του παραμένει σοβαρή, η κατάσταση είναι προς το παρόν σταθερή».

Συμπλήρωσε δε, ότι «ο πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει την πρόσκλησή του να προσευχηθούμε για αυτόν και να τον συνοδεύσουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες»

Η ανακοίνωση αυτή είναι η δεύτερη αφότου ο Φραγκίσκος αποκάλυψε την Τετάρτη (28/12), πως ο προκάτοχός του είναι «πολύ άρρωστος», ωστόσο δεν παρέχονται οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για την κατάσταση του Βενέδικτου.

Σημειώνεται ότι, ο πρώην πάπας Βενέδικτος λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε ένα πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζει από το 2013, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί.

Την απόφασή του αυτή, έχουν σχολιάσει σκωπτικά ορισμένοι καρδινάλιοι, αφού είναι ο πρώτος πάπας σε βάθος 600 χρόνων επέλεξε να μη διατηρήσει το αξίωμά του εφ' όρου ζωής του, ενώ παράλληλα έχουν επικρίνει και την απόφασή του να μην αρχίσει να χρησιμοποιεί ξανά το κανονικό του όνομα, δηλαδή Τζόσεφ Ράτσινγκερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ