ΚΟΣΜΟΣ

Κυριακίδου: Επιστολή στους 27 υπουργούς Υγείας της ΕΕ για την Covid-19 στην Κίνα

Κυριακίδου: Επιστολή στους 27 υπουργούς Υγείας της ΕΕ για την Covid-19 στην Κίνα
Η επίτροπος Υγείας τονίζει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επαφή με τους κινέζους ομολόγους της EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Eπιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας των 27 κρατών-μελών έστειλε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου αναφορικά με τις εξελίξεις έξαρσης του κορωνοϊού στην Κίνα και των απαραίτητων μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τις χώρες της ΕΕ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η επίτροπος σημειώνει στην επιστολή της ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κίνα σχετικά με τις ανησυχητικές αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 εκεί και τον πιθανό αντίκτυπο των ταξιδιών από την Κίνα προς τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες κινεζικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου».

Συμπληρώνει δε, ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθούν από κοινού οι πιθανές επιπτώσεις της εξελισσόμενης κατάστασης καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη για καλή προετοιμασία έτσι ώστε να προστατεύονται οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Παράλληλα, η κα Κυριακίδου τονίζει ότι πρόκειται να οριστούν «βασικά μηνύματα» για τους ταξιδιώτες της ΕΕ που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, για εκείνους που έρχονται από την Κίνα στην ΕΕ, καθώς και για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων.

Επιπλέον, σημειώνει την επιτακτικότητα επιτήρησης των λυμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει λύματα από βασικά αεροδρόμια ούτως ώστε εάν εμφανιστεί νέα παραλλαγή του ιού, είτε είναι στην Κίνα είτε στην ΕΕ, να εντοπιστεί έγκαιρα και να υπάρξουν τα αντίστοιχα αντανακλαστικά.

Καταλήγοντας, η επίτροπος Υγείας τονίζει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επαφή με τους κινέζους ομολόγους της για να εκφράσει την διάθεση να υπάρξει υποστήριξη για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ