ΠΟΥ: Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα
Επιτακτική είναι η αναφορά περισσότερων πληροφοριών σε σχέση με την αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό στην Κίνα, τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.
Διεθνή ανησυχία φαίνεται να έχει δημιουργήσει η επιλογή τερματισμού της πολιτικής της «μηδενικής COVID-19» στην Κίνα, σε μια περίοδο που φαίνεται ότι η εξάπλωση της νόσου στη χώρα σημειώνει έξαρση.
Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν έχουν όλες επιβάλει τη διενέργεια υποχρεωτικών τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που διέρχονται από την Κίνα.
Σε ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης (29/12), ο γενικός διευθυντής τους ΠΟΥ ανέφερε ότι «για να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου για την κατάσταση της COVID-19 στο έδαφος της #China, ο ΠΟΥ χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ: Κατανοητά τα μέτρα που λαμβάνουν πολλές χώρες λόγω έξαρσης της Covid στην Κίνα
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52