ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Ο ΙSIS ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα στο Ντίσελντορφ

Spiegel: Ο ΙSIS ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα στο Ντίσελντορφ

Σε τρεις συλλήψεις ανθρώπων που όπως φαίνεται εστάλησαν στη Γερμανία με σκοπό να προκαλέσουν μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους,  προχώρησαν οι γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel, οι άνδρες προέρχονταν από τη Συρία και σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ, στο πρότυπο των επιθέσεων στο Παρίσι.

Συνολικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, στο σχέδιο θα συμμετείχαν 4 άτομα. Δύο από αυτούς είχαν ταξιδέψει από τη Συρία στην Τουρκία ύστερα από τις υποδείξεις του ISIS, το 2014. Το 2015 έφτασαν μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής Οδού στη Γερμανία. Εκεί φαίνεται να έπεισαν έναν τρίτο Σύρο να συμμετάσχει στο σχέδιο.

Τελικά προστέθηκε και ένας τέταρτος Σύρος, ο οποίος βρισκόταν από το 2014 στη Γερμανία και ο οποίος στο παρελθόν ήταν ενεργός ως ειδικός στα εκρηκτικά για την οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν σήμερα. Ο ένας βρέθηκε στη Βόρεια Ρηνανία –Βεστφαλία, ο άλλος στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και ο τρίτος σε κρατίδιο στην ανατολική Γερμανία.

Ο τέταρτος, αναφέρει το Spiegel, βρίσκεται εδώ και καιρό στα χέρια των γαλλικών αρχών. Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο παραδόθηκε στη Γαλλία και αποκάλυψε τα σχέδια των τρομοκρατών. Οι Γάλλοι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους Γερμανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι με τη σειρά τους τον ανέκριναν, θεώρησαν αξιόπιστη τη μαρτυρία του και προχώρησαν σε συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ